مقایسه فاضلاب پلی اتیلنی با پوش فیت
مقایسه سیستم فاضلاب پوش فیت با پلی اتیلن
این روزها سوال مهمی ذهن مهندسین و سازندگان ساختمانی را در خصوص سیستم فاضلاب مشغول نموده که از کدام سیستم فوق استفاده نماییم.
با عنایت به این نکته که عمر سیستم پوش فیت متجاوز از ۴ سال نمیباشد در واقع هیچگونه رکورد یا گزارشی از عملکرد این سیستم در عمر طولانی در دست نیست و تنها در این خصوص تبلیغات سازنگان آن مبنی بر ادعای عملکرد مطلوب در عمر طولانی را در دست داریم.
در این مطلب به مقایسه اجمالی این دو میپردازیم.
سیستم پوش فیت با مواد اولیه پلی پروپیلن ساخته شده و سیتسم پلی اتیلن همانطور که از نامش مشخص است از پلی اتیلن.
مزایای سیستم پوش فیت
۱- سبکی وزن.
۲- سرعت فراوان در اجرا.
۳- غیر قابل اشتعال بودن.
۴- تنوع در سایز و فیتینگ.
۵- ضریب انبساط طولی کم.
ازدیگرمزایا
بارزترین مزیت لوله های پوش فیت سهولت نصب و لوله کشی میباشد، به این ترتیب که در این لوله ها برخلاف لوله های پلیکا نیاز به گرم کردن لوله و چسب جهت اتصالات وجود ندارد و مانند لوله های پلی اتیلن نیاز به جوشکاری نیز ندارد.
سوکتهای سر لوله و اتصالات پوش فیت بصورت فابریک روی لوله ها موجود است در صورتی که در لوله های پلیکا جهت ایجاد سرهای نر و مادگی از گرما و آتش استفاد مینماید و درلوله های پلی اتیلن نیز می بایست لوله ها به هم جوش بخورد و با توجه به حساسیت بالای جوش لوله پلی اتیلن به گرد و غبار و چربی، اجرای جوش استاندارد کار دشواری میباشد.
مزیت این لوله ها در مقابل لوله های پلیکا، مقاومت فیزیکی بیشتر لوله های پوش فیت میباشد، به این صورت که شکنندگی آنها از لوله های پلیکا بسیار کمتر است.
لوله های پوش فیت دارای تنوع بیشتری از اتصالات می باشد و با توجه به وجود لوله های یکسر و دو سر سوکت، قدرت مانور بیشتری در زمان اجرا برای لوله کش وجود دارد.
لوله های پوش فیت با توجه به مکانیزم نصب آنها در مقابل انبساط و انقباض خط لوله مقاوم میباشد در صورتی که در لوله های پلی اتیلن جهت دفع انبساط و انقباض لوله ها استفاده از موفه اجباری است و در لوله های پلیکا نیز گرم و سرد شدن لوله و بالطبع آن انبساط و انقباض لوله باعث خارج شدن محل اتصالات از آب بندی میشود .
لوله های پوش فیت در مقابل آتش سوزی تا حد بالایی مقاوم تر از لوله های پلیکا میباشد.
لوله ها و ارینگ های آب بندی پوش فیت قدرت تحمل سیالات با PH ۲ الیPH 12 را دارد .
معایب سیستم پوش فیت
۱- عدم اطمینان به عملکرد مناسب در مدت طولانی بعلت نبودن هر گونه سابقه ای.
۲- عدم آببندی در سیفونها (در این سیستم در سیفونها از سیفون پلی اتیلن استفاده میشود).
۳- مقاومت کم در برابر نور خورشید (در این سیستن کلیه عصاییهای پشت بام نیز از پلی اتیلن است).
۴- فشار کم در تست آببند که نشانه ضعف در سیستم در برابر فشار میباشد(فشار تست حداکثر ۵ متر است).
۵- ضعف در برابر فشار خارجی و بعلت نوع و شکل اتصال باید مقطع دایره ای لوله در تمام پروسه تولید و نصب و دفن بطور کامل و سالم (فول مون) حفظ شده تا سیستم از آببند خارج نشود.
.